OVER ONS

Sinds 1968 is Per Cantare actief als koor in de Schinnense gemeenschap. Oorspronkelijk vanuit een katholieke achtergrond als Jongerenkerk Schinnen maar al snel werd de naam gewijzigd in Jongerenkoor Schinnen, kortweg JeKaeS. Met ingang van 1 januari 2006 heet het koor officieel Zanggroep Per Cantare Schinnen.

Al sinds het begin is mede-oprichter kapelaan  Ben Gorissen een van de drijvende krachten achter het koor en daarmee tevens recordhouder wat lidmaatschap betreft. De overige leden vormen momenteel een hechte groep waarvan het merendeel ook al geruime tijd lid is, veelal sinds de middelbare school.

In haar bestaan heeft Per Cantare (voorheen JeKaeS) de nodige ups en downs gekend. Zo rond 1984 leek het einde nabij. Door de inzet van enkele enthousiaste leden en een succesvolle ledenwerving ("S.O.S. red de JeKaeS") is het sindsdien weer een solide koor dat niet meer weg te denken is uit de Schinnense gemeenschap.

Per Cantare bestaat nu uit ongeveer 40 zingende leden en een klein combo, daarnaast zijn er een aantal oud-leden die Per Cantare nog steeds een warm hart toedragen en zowel voor als achter de schermen deelnemen in de activiteiten die jaarlijks georganiseerd worden.


Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin